18-26 Eylül,Norveç Projesi Deneyimlerim

18-26 Eylül,Norveç Projesi Deneyimlerim

6 Ay Önce

Merhabalar ben Yağız 18-28 tarihleri arasında Norveç’in Hamar şehrinde “Save Eco “ başlıklı Erasmus projesinde yer aldım . 
 Öncelikle projede yer aldığım için çok mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum. Projenin gerçekleşmesini mümkün kılan, emeği geçen tüm herkese ve Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneğine çok teşekkür ediyorum. 

Projede Litvanya, Çekya ,Romanya, Fransa ve Türkiye’den gençler olarak 50 kişiydik. Kulağa başta kabalık gelse de aslında herkesin enerjisi ve dinamiği çok güzeldi ve farklı arkadaşlıklar kurmak için harika bir fırsattı diye düşünüyorum.
Proje benim için oldukça dolu dolu geçti, afiş hazırlama, video hazırlama, grup etkinlikleri, kültürel geceler ve onlar için yapılan hazırlıklar sunumlar vs gibi aktif rol alabildiğim bir sürü deneyimi yaşama fırsatı buldum. Grup etkinliklerinde farklı kültürden insanlarla bir arada çalışmak aktif bir şekilde İngilizce konuşmak ve ortaya güzel bir şey çıkarmak için ortak bir amaç için çalışmak gerçekten eğlenceliydi ve kişisel gelişim için de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu deneyimlerin ilerideki profesyonel hayatımıza da ufak bir prova olduğunu düşündüğüm için çok kıymetli buluyorum. 
Ayrıca proje konumu doğayla iç içe yeşillikli çok şirin bir yerdeydi Norveç'in güzel doğasını keşfetmek için doğa yürüyüşleri yaptık.
Oslo’da herkes bulunabilir ama Gåsbu'da Erasmus projesi olmasaydı muhtemelen hiç bulunmayacaktım çünkü böyle bir yerin varlığından haberim olmayacaktı.
Bu sebepten Erasmus projelerini büyük bir fırsat olarak görüyorum Projede bir kısa film yarışması yaptık ve her grup birbirinden güzel işler ortaya çıkardı. Filmleri tek tek izledik değerlendirdik ve Oscar gecesi düzenleyip eğlendik.

Boş zamanlarımızda ise oyunlar oynayıp sohbet ettik. Projede tanıştığıma çok sevindiğim isimler oldu çok güzel arkadaşlıklar kazandırdı.Proje bitiminde ayrılırken herkesin üzgün olduğu gözlerinden okunuyordu. Kısaca bana güzel anılar ve arkadaşlıklar kazandırdı diyebilirim bu proje.
Ayrıca Norveç'in temiz havasını ciğerlerime çekip kendimle düşüncelere daldığım yıldızları izleyip kendime zaman ayırdığım anları da yaşattı bana.

 Tekrardan projeyi mümkün kılan emeği geçen tüm herkese ve Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneğine çok teşekkür ediyorum. Umarım ki bu dernekle yollarımız tekrar başka projede kesişir, ve umarım ki bu satırları okuyan herkes benzer güzel anıları biriktirebilme şansını yakalar.

Yağız Türer
Yağız Türer
Manis
Türkiye
ÜST